Skrivet av: bengtsson7 | februari 18, 2010

Skrota försvaret

Vi i Sverige säger att vi är neutrala och vi har inte kriget på över 200 år, vilket vi borde var stolta över eftersom krig är fel. Så varför ska vi då ha ett försvar?

Det bor ca 9 miljoner människor i Sverige och ca 140 miljoner i Ryssland. Tänk dig att dessa länder skulle hamna i krig mot varandra, hur skulle det då gå? Jo, vi här i Sverige skulle bli slaktade som höns vi skulle inte ha en chans mot ryssarna. Så varför ska då blod spillas i onödan? För krig är trots allt fel och att civila människor ska dö i onödan bör förhindras.

Sverige har under de senaste 200 åren haft en neutral roll i alla krig, detta är inget vi borde bryta utan istället borde vi fortsätta vara det. Jag tycker att Sverige ska vara ett av de länder i världen som ska säga nej till krig. Vi borde ju kunna försöka lösa de konflikter som finns i världen på ett annat sätt.

En annan anledning till att vi borde ta bort försvaret är pengafrågan. Det svenska försvaret kostar nämligen nästan 40 miljarder kr/år (2009). Dessa pengar borde kunna användas till något bättre än krig. Vi skulle t ex lägga dessa pengar på sjukvård och skolor istället.

Sammanfattningsvis så tycker jag alltså armen borde skrotas eftersom den motsäger sig vår politik om att vi ska vara neutrala.  40 miljarder kr är mycket pengar som kan användas till andra saker där det behövs bättre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: