Skrivet av: bengtsson7 | januari 15, 2010

En känsla

Efter att ha läst denna bok känner jag en känsla av orättvisa. Att kvinnorna känns mer som en ägodel till manen och har  ingen egen talan. Det känns nästan som att de lever i en annan värld än vad vi gör här i Sverige.

Annonser

Responses

  1. Ja, jag håller helt klart med om det. Och på tal om det om att kvinnan är en ägodel till mannen, även det minsta lilla misstag kvinnan gör, så händer att hon blir misshandlad av mannen, och han verkar tycka att det är helt ok eftersom att han ”äger” henne.

  2. Jag kan hålla med om att det känns orättvist mot kvinnorna och jag tycker även det är konstigt att en man får ha så många kvinnor. Men vissa kvinnor väljer ändå att leva med sådana män. Så långt som jag har läst så vet man inte vem det är som ljuger, mamman eller pappan. Jag tror också att vissa kvinnor väljer att spendera sitt liv med män som inte behandlar de bra eftersom det eär deras enda chans att överleva, med tanke på svält och annat.

  3. Helt rätt, det känns som männen har all makt och kvinnorna är som deras lilla leksak som de gör vad de vill med

  4. Ja, det är verkligen en annan värld. Samtidigt är det helt vanliga människor precis som vi, med samma drömmar, förhoppningar, önskningar. Men vi har alla möjligheter i världen, Meriam har inte en enda…

    Håkan

  5. Jag fick samma känsla när jag läste boken. När jag läste Tusen strålande solar tyckte jag direkt att sättet som männen i boken behandlade kvinnorna var helt fel. Men jag tycker att det är bra den här boken kan få andra människor att inse hur andra kvinnor i världen kan ha det. För fast än att vi har kommit långt med utvecklingen och lagar så finns det kvinnor som fortfarande lever så här.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: